Tehnologii folosite în Dermatologie

Tehnologii folosite în Estetică

Tehnologii folosite atât în Dermatologie cât și în Estetică

Laserele, magie contemporană

Tehnologii noi= tratament cu laser, cuvintele ce creeaza un fel de magie. Pacientii cred ca laserul este echipamentul cu care se poate trata miraculos orice afectiune. De asemenea, isi imagineaza ca tratamentul este nedureros si ca se obtin rezultate de calitate superioara altor proceduri. Realitatea este usor diferita, unele tratamente fiind dureroase, iar calitatea rezultatelor depinzand de aparat, dar si de utilizator si de stiinta lui de a alege parametrii de lucru.

Laserele dermatologice sunt aparate cu utilizari diferite, in functie de tehnologia pe care o inglobeaza. Exista categoria de lasere terapeutice, care sunt de putere mica si sunt utilizate in fizioterapie dermatologica, pentru a reduce inrosirea sau durerea unor leziuni. Exista lasere ablative care vaporizeaza apa din tesut si in acest fel indeparteaza controlat un strat din, cum sunt laserele CO2.

Exista lasere care emit o lumina capabila sa recunoasca o culoare a unui element din piele, ca de exemplu melanina care pigmenteaza firul de par sau pielea si in modul acesta pot fi utilizate in tratamentele de epilare sau in cele de reducere a petelor cafenii ale pielii. Sau exista lasere care citesc pigmentul rosu din sange, putand fi folosite in terapia hemangioamelor, a „petelor de vin” sau a cicatricilor rosii. Chiar si tehnologia clasica s-a perfectionat.

Prin utilizarea laserelor CO2 ultrapulsate se pot obtine rezultate terapeutice excelente, cu o mai mica suferinta a tesutului. In ultimii ani s-a dezvoltat conceptul luminii fractionate, prin care spotul luminos este divizat pentru a produce o ranire extrem de fina, pe verticala, a pielii, care apoi este reparata in cadrul procesului de vindecare de propriile celule cutanate. In acest mod a aparut, de curand, tehnologia care permite o rejuvenare cutanata eficienta (Fraxel, Active FX, Deep FX) si sa putem reduce cicatricile de acnee sau de varsat de vant.

Toate aceste grupe mari de tratamente laser nu se obtin cu ajutorul aceluiasi echipament, ci este nevoie de diferite tipuri de laser, de obicei foarte scumpe si care necesita din partea utilizatorului o pregatire speciala. Centrul Dr. Leventer foloseste aparatele cele mai performante care exista pe piata, pastrand o atentie constanta asupra noutatilor din dezvoltarea acestei tehnologii. Cu cea mai indelungata experienta din Romania si pionieri ai utilizarii tehnologiilor de avangarda, membrii echipei au decis sa inlocuiasca periodic aparatele astfel incat cele mai bune solutii sa fie disponibile si pentru pacientii Centrului.

Aparatele non-laser din dermatologie sunt la fel de importante in terapie si la fel de moderne. Din aceasta categorie fac parte echipamentele cu tehnologie de lumina intens pulsata IPL, utilizate pentru epilare, tratamente vasculare, rejuvenare cutanata sau scoatere de tatuaje.

In ultimii ani au aparut echipamente cu lumina fotodinamica (PDT) utilizate in terapia precancerozelor cutanate si a acneei. Aparatele care folosesc radiofrecventa (Alma Accent) sunt folosite la reducerea aspectului de piele lasata iar undele de soc (Duolith) produc remodelarea pachetului adipos din celulita. In dermatologie se folosesc cu succes aparatele cu lumina in spectru UVA sau UVB banda ingusta pentru tratarea unor afectiuni ca eczema, psoriazisul, vitiligo si multe altele.

Dr Leventer Centre detine competentele necesare pastrarii si recastigarii sanatatii pielii, folosind tehnologie moderna si personal instruit pentru ca rezultatele obtinute in terapia cu aceste echipamente sa fie cele dorite.

In Dr Leventer Centre ne ocupam de intreaga paleta de afectiuni cutanate ale adultului, fie barbat sau femeie, de dermatologia sugarului sau a copilului. Avem o experienta indelungata in practicarea manoperelor dermatoestetice sau de chirurgie estetica, de-a lungul anilor fiind promotorii noilor tratamente.

De asemenea, Dr Leventer Centre este locul unde au invatat astfel de manopere colegii nostri din intreaga tara. Suntem primul centru din tara in care se practica cu succes chirurgia Mohs a tumorilor cutanate, avind un numar mare de cazuri rezolvate pe an. Ne mentinem competenta participind anual la cursuri si congrese de specialitate. Suntem in permanenta informati cu privire la noutatile care apar in meseria noastra si adoptam tot ceea ce s-a dovedit valabil.

La Dr Leventer Centre ne ocupam cu seriozitate si profesionalism de problemele dumneavoastra de piele.